hotstone massage

De hot stone massage is een volledige lichaamsmassage waarbij gebruik wordt gemaakt van warme stenen.

Het doel is om te zorgen voor een volledige ontspanning van het lichaam

Wat is hot stone massage?

Het doel is om te zorgen voor een volledige ontspanning van het lichaam. Het geeft onder meer een diep ontspannend effect op het zenuwstelsel, dat dagelijks door vele stressoren uit balans wordt gebracht. Ook helpen de warmte en de massagetechnieken om stijve spieren los te maken. Daarom is de hot stone massage een ideale massagebehandeling bij spierpijn.

De hot stone massage stimuleert eveneens de bloedsomloop en de werking van de organen. Daardoor worden afvalstoffen gemakkelijker uit het lichaam weggevoerd.

Hoe is de hot stone massage ontstaan?

De hot stone massage is een van de populairste massages van het moment. Het is geen moderne hype, want de massage wordt al eeuwenlang toegepast. In de tijd van de Grieken en de Romeinen werden in de badhuizen al warme stenen gebruikt om elkaar massages te geven. Ook door de Inca’s en de Indianen werd de hot stone massage toegepast. Binnen de Oosterse cultuur werden de warme stenen ingezet bij het behandelen en voorkomen van allerlei aandoeningen. Vandaag de dag is de hot stone massage weer herontdekt en niet meer weg te denken uit de massagewereld.

Welke stenen gebruik je bij een hot stone massage?

Bij het geven van een stone massage maak je gebruik van warme basalt- en lavastenen. Dit zijn vulkanische stenen die erg hard en ijzerhoudend zijn. Ze zijn afkomstig uit rivierbeddingen of de zee; ze hebben hun ronde vorm op natuurlijke wijze gekregen. We noemen dit ongetrommelde stenen. Wanneer de stenen hun ronde vorm machinaal hebben gekregen noemen we dit getrommelde stenen. Een belangrijke eigenschap van deze stenen is dat ze de warmte goed kunnen vasthouden.

Is hot stone massage voor iedereen geschikt?

Een hot stone massage draagt bij aan het stimuleren van het zelfherstellend vermogen van het lichaam. Deze vorm van massage is vooral geschikt voor mensen die last hebben van:

  • Stress
  • Vermoeidheid
  • Spier- en gewrichtspijnen
  • Spijsverteringsklachten
  • Slechte bloedcirculatie
  • Fibromyalgie

Contra indicaties massage

Contra indicaties zijn redenen waarom iemand niet (absolute) of gedeeltelijk (relatieve) gemasseerd mag worden, tenzij er toestemming is van de behandelende arts en/of specialist. Gezondheid en veiligheid van mezelf en de gast staan bovenaan.

Let op: wanneer Frisfit Massage niet volledig of verkeerd ingelicht wordt, kunnen wij niet aansprakelijk gesteld worden voor schade en of letsel ten gevolge van een door ons uitgevoerde massage.

Absolute contra indicaties:

Infectieziekten – flinke verkoudheid, griep en keelontsteking

Ziekten waarbij er sprake is van verhoogde stofwisseling

Besmettelijke huidaandoeningen

Slechte algemene gezondheid

Extreme vermoeidheid

Te veel pijn

Kanker – tijdens de behandeling van chemo of bestraling

Ernstige vaat ziekten

Antibiotica – overleg met uw huisarts

Bloedverdunners – overleg met uw huisarts

Relatieve contra indicaties:

Hoge bloeddruk
Hartafwijkingen
Open wonden
Zwangerschap
Ontstekingen
Traumatische aandoeningen
Psoriasis
Schimmelvelden
Pijnstillers
Antidepressiva

Ga niet volledig uit van wat hier beschreven staat, als u denkt dat u wel gemasseerd kan en wil worden, overleg dan even met uw huisarts.
Uiteraard is elke vorm van massage bij gebruik van alcohol en drugs uitgesloten.

Afspraak maken?